Om projektet


50/50 er en portrætserie med billeder af 51 artister fra den danske musikscene. Nøgleord for projektet er ligestilling, diversitet og repræsentation.


Ideen til projektet udspringer af den tilbagevendende debat om ligestilling i musikbranchen og helt konkret Gramex-tallene fra juni 2019. Gramex er en musikorganisation, der hvert år laver en opgørelse over, hvilke danske artister, musikere og sange der bliver spillet i radioen. I 2019 var der for tredje år i træk kun mænd på alle årets top 10-lister. Først i 2021 kom der igen (få) kvinder ind på listerne. 

 

Et tilbagevendende argument fra branchen har gennem årene været, at de ikke signer, booker eller spiller kvindelige artister i lige så høj grad som mændene, fordi de ikke er der”. Med dette projekt skaber vi et visuelt modargument, der helt konkret og meget simpelt viser, at der er masser af artister, der ikke er mænd. De er lige her!

 

Ud over denne bog omfatter 50/50 en udstillingsrække rundt i hele landet. Projektet bliver blandt andet udstillet på VEGA i København, Musikhuset i Aarhus, Forbrændingen i Albertslund og Værket i Randers, så billederne kan møde sit publikum, hvor musikken lever. 

 

50/50 er en visuel reminder til branchen, til publikum og til dig og mig om at holde fokus på kønsbalancen. Det er et ønske, en appel og et håb om at dem, der sidder på magten, tør tage ansvaret på sig, anerkender egne bias, og gør noget ved det. Samtidig vil vi med projektet gerne give yngre generationer nogle stærke rollemodeller at spejle sig i. 

 

Målet med projektet er at bidrage til en mere lige verden og ultimativt at fremme ligestillingen – ikke bare på den danske musikscene, men i samfundet generelt.  


Projektet er skabt af Merle Mejlby og Christina Jensen/chris1million. Stephanie Asi Brix er primær makeupartist og fast sparringspartner. 

 

Portræt af fotograferne Merle Mejlby og Christina Jensen/chris1million

50/50 er skabt af de to fotografer Merle Mejlby og Christina Jensen/chris1million

Merle Mejlby 

Merle Mejlby er kunstner og fotograf. Hendes kreative virke startede på byhøjskolen i Aarhus, og senere blev hun uddannet Designteknolog. Hun har sideløbende arbejdet som grafiker og fotograf og arbejder nu primært med egne personlige kunstprojekter.

merlemejlby@gmail.com


Christina Jensen/chris1million 

Christina Jensen er fotograf, journalist og cand.it. og arbejder som fotograf under navnet chris1million. Hun har arbejdet flere år i musikbranchen for bl.a. DR, Universal Music og Bandakademiet. Hun har tidligere udgivet fotomagasinet 1Million Magazine, der udkom under coronakrisen i 2021. 

christina@chris1million.dk

Stephanie Asi Brix

Stephanie Asi Brix er primær makeupartist på 50/50 og fast sparringspartner. Stephanie Asi Brix er selvstændig og har arbejdet som professionel makeupartist i over 12 år og med hår og styling igennem de sidste 5 år. Stephanie har selv en baggrund som model, og har stor forståelse for og erfaring med arbejdet både foran kameraet og beind the scenes.


Udover at stå for hår og makeup, har Stephanie hjulpet med at sætte aftaler op med de 51 artister.  


asibrix.com